Porady kulinarne

Każdy z nas przygotowuje potrawy i chce aby każdemu smakowały. Mięso przed pieczeniem należy wyżyłować, gdyż jeśli tego nie zrobimy będzie twarde i będzie się kurczyło. Mięso z kurczaka bardziej rozbijemy jeśli włożymy je do torebki foliowej. Jeśli pieczemy pieczeń wtedy piekarnik zawsze musi być nagrzany a nie zimny i nie będzie wysuszona jeśli do piekarnika włożymy garnuszek z wodą. Jeśli smażymy mięso mielone wtedy możemy dodać ziemniaka i wtedy wchłoną mniej tłuszczu. Pieczeń będzie bardziej chrupiąca jeśli przed włożeniem do piekarnika zanurzymy w kefirze. Pieczarki jeśli skropimy sokiem z cytryny wtedy nie będą ciemniały. Tak samo jajka jeśli chcemy aby podczas gotowania nie pękały wtedy musimy wsypać szczyptę soli. Rosół będzie miał ładny kolor jeśli włożymy łuskę z cebuli będzie bardziej klarowny. Jest bardzo dużo porad dotyczących gotowania. Jeśli będziemy się do nich stosowali wtedy na pewno coś dobrego zrobimy. Gotowanie pochłania bardzo dużo naszego czasu, jeśli chcemy ugotować coś naprawdę bardzo dobrego.

moomspace.pl

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here