Każde jedzenie, potrawa , produkt ma inny smak, indywidualny dla siebie. A także i każdy człowiek ma specyficzny smak, i każdy co innego lubi. Dlatego powinniśmy jeść to co nam smakuje i gotować do swojego smaku, nie trzeba się złuszczać i jeść czegoś czego nie lubimy. Niektórzy mają tak iż jeśli poczują czegoś smak, to mają odruch wymiotny, nienawidzą jakiegoś smaku, dlatego nie można ich złuszczać do spożycia czegoś. Każdy z nas ma jakąś jedną bądź kilka potraw które mu nie smakują. Tak więc i każdy inny człowiek ma takie także potrawy. Jednemu smakuje coś a innemu nie. Jeśli gotujemy dla większej liczby osób to stosujmy Się do ogółu i jeśli nawet lubimy bardzo słone, to powinniśmy zrobić standardowe, i jeśli komuś będzie zbyt słone to po prostu sobie dosłodzi. Każdy ma inny smak dlatego jedni lubią słodkie inni kwaśne. Trzeba to zaakceptować i nie ingerować w ludzkie przyzwyczajenia i upodobania. Bo do niektórych smaków człowiek się może przyzwyczaić o ile w ogóle je akceptuje, jednak nie można na niego nalegać.

gminess.pl

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here