Z wielu przepisów smacznych i prostych w przygotowaniu zup, można wyróżnić jedną szczególnie znaczącą- myśliwską. Zacząć trzeba od tego, że można ją przygotowywać na wiele sposobów. Jeżeli ktoś nabył tak wspaniałe mięsa jak dziczyzna, mięso z zająca- można wówczas przygotować naprawdę smaczną zupę myśliwską. Jeżeli nie mamy takich produktów wystarczy jak kupimy u rzeźnika kiełbasę myśliwską i przygotujemy ja na wywarze z kości, z warzywami. Oczywiście każdy ma inny sposób na myśliwską zupę, jedni dodają do niej przecieru pomidorowego, inni soku, a jeszcze inni w ogóle jej nie zabarwiają, pozostawiając ją w naturalnym kolorze. Zupa myśliwska jest podawana raczej na ostro, dlatego ważne są takie przyprawy jak pieprz czasami ostra papryka. Niektórzy dodają jeszcze do takiego wywaru kilka ząbków czosnku, cebulę i suszone grzyby, wtedy zupa ta nabiera niepowtarzalnego aromatu. Zupa ta jest rozgrzewająca i bardzo sycąca, doskonale nadaje się na zimowe dni. Przygotowanie nie zajmuje więcej niż 1,5 godziny.

zouza.pl

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here