Powrót do pierwotnych norm żywienia jest co raz bardziej popularny. Co raz większa liczba osób zwraca uwagę nie tylko na cenę produktu ale także na jego jakość i skład chemiczny. Wiele konsumentów chce aby to,co jemy było jak najlepsze w smaku i zapachu oraz żeby dawało nam największą ilość witamin i składników pokarmowych,niezbędnych do naszego funkcjonowania.
Złe nawyki żywieniowe,które wykształciły się podczas rozwoju przemysłu i chemii są przyczyną wielu chorób jak na przykład otyłość,zwiększona liczba zachorowań na raka czy też cukrzyca,choroby serca i układu krążenia .Wszystko to ma związek z tym co i jak jemy. Postęp cywilizacji przewrócił do góry nogami równowagę biologiczną.
Należy zmienić nieodpowiednie nawyki żywieniowe takie jak nieregularne posiłki,jedzenie byle czego w pośpiechu,smażenie kilkakrotnie na tym samym oleju czy zbyt małą ilość warzyw i owoców w naszej diecie,brak konsumpcji śniadań,które są podstawą energii na cały dzień Wszystko po to aby poczuć się lepiej i zadbać o nasze zdrowie.

podolodzy.pl

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here