Jak gotować brokuły

Gotowanie brokuł wydaje się prosta sprawą, jeśli jednak przyjrzymy się temu od czysto technicznego względu, okaże się, że robimy często wiele błędów przy przyrządzeniu potraw z brokułów właśnie przez nieodpowiednie ich ugotowanie. Niektórzy gotują brokuły na parze, inni gotują je w wodzie. Okazuje się, ze zdecydowanie lepiej dla naszego zdrowia będzie, jeśli ugotujemy je na parze, wtedy zostawimy na nich więcej składników odżywczych. Należy przed ugotowaniem brokuły dokładnie umyć, aby uniknąć osiadania na nich wszelkich nawozów. Jeśli mamy jednak brokuły z ogródka, można pominąć to, chyba że nie chcemy zjadać tego,c o miały na ciele ślimaki obłażące nasze brokuły w ogródku. Należy po umyciu pociąć brokuły na kawałki, zostawić do gotowania tylko bukiety, zostawić łodyżki w koszu na śmieci. Zbyt duże różyczki należy pociąć na mniejsze kawałki, wystarczy jedynie na pół, zbytnie rozdrobnienie nie służy dobrze brokułom. Jeśli chcemy dodatkowo ugotować gałązki, musimy je wcześniej obrać ze skórki.

inaczejmowiac.pl

Warning: A non-numeric value encountered in /usr/home/rmenkala3/domains/gadzinowski.pl/public_html/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 1008

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here